Ruud van der Kroft, architect/partner bij KVDK Architecten uit Noordwijk maakte het ontwerp voor Park OverTeylingen, hieronder beschrijft hij waar hij inspiratie uit haalde en hoe het concept is vertaald naar een architectonisch ontwerp.

Voor mij is het altijd een uitgangspunt om het ontwerp naadloos aan te laten sluiten op de omgeving, zonder zich hiervan af te wenden, maar om het toch een duidelijke eigen identiteit te geven. Om dit te bewerkstelligen zijn architectonische elementen van woningen in de omgeving gecombineerd met een moderne twist met details kenmerkend voor de bollenstreek.

Zo heeft elk type van het zeer gevarieerde woningaanbod bestaande uit beneden-bovenwoningen, rijwoningen, appartementen, twee- en drie-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, eigen ingrediƫnten en zijn er verbindende elementen door het hele plan verwerkt.

Enkele van deze elementen zijn de staande metselwerk banden, een subtiele verwijzing naar de bollenvelden in de regio, ruime dakoverstekken, een duidelijke geleding in de ramen met boven- of onderlichten en de houten gevelbekleding als accent.

Een van de eerder genoemde verbindende elementen is de donkere metselwerk plintsteen, welke bij alle gebouwen terug komt. Diezelfde en twee andere tinten metselwerk zijn verder in het plan verwerkt in de verschillende type woningen. Een tweede belangrijke verbindend element

Aansluitend op de ruime stedenbouwkundige opzet en tevens als verbindend element zijn in het gehele plan beukenhagen toegepast als erfafscheiding aangrenzend aan de openbare ruimte.

Al met al ben ik enorm trots op het eindresultaat en wens ik alle kopers enorm veel woonplezier toe!

Ruud van der Kroft architect
Ruud van der Kroft