Veelgestelde vragen

Vragen over de woningen

Komen er huurwoningen in het project?

Ja, er komen 20 middenhuur woningen. Het is nog niet bekend wie deze woningen gaat verhuren. Zodra hier meer informatie over bekend is zal dit op de website worden geplaatst. Ook over de toewijzingscriteria is nog geen informatie bekend.

Er komen ook 26 sociale huurwoningen, deze worden via “Huren in Holland Rijnland” verhuurd. Schrijf u in als woningzoekende om hiervoor in aanmerking te komen.

Meestal worden de (sociale) huurwoningen 3 maanden voor oplevering gepubliceerd.

Welke woningtypes komen er in het project?

Het project bestaat uit 136 woningen, waaronder 26 sociale huurwoningen en 20 beneden-boven-woningen in de middenhuur. De overige 90 woningen zijn in de verkoop. Er komen daarmee verschillende woningtypes in het plan, zoals twee- en driekamerappartementen, woningen voor kleine huishoudens, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarmee wordt het een veelzijdige wijk, die de woningbehoefte in Sassenheim voorziet.

Komen er ook huurappartementen?

Nee, er komen geen huurappartementen.

Wanneer start de bouw?

De intentie is om met de bouw te starten in het derde kwartaal van 2020.

Worden de woningen gasloos opgeleverd?

Ja, de woningen zijn voorzien van een warmtepomp. De grondgebonden woningen worden voorzien van een aardwarmtepomp. De appartementen worden voorzien van een luchtwarmtepomp.
De kosten hiervoor zijn opgenomen in de v.o.n. prijs. Er zit geen subsidie op de warmtepompen, deze is al verrekend in de v.o.n. prijs.

Zit er standaard een badkamer in de woningen?

Ja, in alle woningen zit een afgewerkte badkamer. Met de aannemer kan je meerwerkopties bespreken.

Zit er standaard een keuken in de woningen?

Nee, de keuken zit niet standaard inbegrepen bij de woning.

Zitten er zonnepanelen op de woningen?

Ja, er komen zonnepanelen op de woningen. De kosten hiervoor zijn opgenomen in de v.o.n. prijs. Er zit geen subsidie op de zonnepanelen, deze is al verrekend in de v.o.n. prijs.

Vragen over de verkoop

Wanneer start de verkoop?

Op 8 november 2019 zijn wij online in verkoop gegaan met blok 2 t/m 5, 7, 8 en 10.  Blok 6 is 24 februari 2020 in verkoop gegaan.

Hoe schrijf ik mij in?

Indien je het gehele formulier hebt ingevuld en ondertekend doe je automatisch mee aan de toewijzing. Na digitale ondertekening van het inschrijfformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met jouw inschrijving. Inmiddels kan je je alleen nog als reservekandidaat opgeven. Dat gaat via hetzelfde formulier.

Wanneer worden de prijzen bekend gemaakt?

De prijzen zijn bij start verkoop bekend gemaakt en vind je op de aanbodpagina.